Makerswinkel kunst- en ambachtsprojecten

<<

Op zondag 13 mei, van 10 tot 17 uur, zijn er verschillende restaurateurs en kunstenaars aan het werk in het Raadhuis van Ravenstein.

Er zijn drie grote restauratieprojecten te bewonderen. Goudsmid Joost Vlemmix is bezig met het restaureren van een Godslamp (kerkelijke kroonluchter), die thuis hoort in de schitterende Abdij van Tongerlo. Meubelrestaurateur Gerard Hoogstede werkt samen met klokkenmaker Roland Lemmers aan het Horloge van Ravenstein (1783), de grote klok die altijd in de trouwkamer van het Raadhuis in Ravenstein staat. Kunstschilder Rick Duijs en smid Antoon van Casteren gaan de Schatkist van Ravenstein, een zeer bijzonder werk uit de 16e / 17e eeuw nieuw leven inblazen.

Nieuw werk
Naast deze grote en enkele kleinere restauratieprojecten, tonen de kunstenaars en ambachtslieden hoe nieuw werk wordt gemaakt. Fotograaf Luud Groetelaars laat bijvoorbeeld zien hoe hij zijn spraakmakende kunstfotografie afdrukt, er zijn gereedschappen en filmpjes glasblazen en andere gesmolten glastechnieken te zien van glaskunstenares Katinka Waelbers, en architect Maurits Cobben laat zien hoe hij zijn nieuwe plannen verbeeld in maquettes.
Om 13 uur onthult Henriëtte van Platen-Renders een tekenfilm over de geschiedenis van de stad Ravenstein. Deze film is gemaakt door Rik van den Broek in opdracht van het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein. 

 

Wil je zelf een object laten restaureren, of wilt u iets echt bijzonders laten maken? Kom dan vooral langs of neem contact op via info@kunst-en-ambachtsgilde-ravenstein.nl. Telefonisch mag natuurlijk ook: 06-18110704.