fietstocht langs kapelletjes

<<

Er wordt op vrijdag 3 augustus een fietstocht gehouden door het Osse buitengebied. Om 10.00 uur staat een deskundige VVV-fietsgids klaar bij de start bij het VVV bezoekerscentrum aan de Spoorlaan in Oss.

De gids vertelt over waarom gebeurtenissen uit het verleden ertoe geleid hebben dat er in Oss en omgeving zoveel kapelletjes en kloosters te vinden zijn, maar ook over het landschap. De fietstocht is ongeveer 35 km lang Deze voert langs de Maas en door kleine dorpen en gehuchten. De gids vertelt over het rijke Roomse Leven dat in dit deel van Brabant heeft bestaan. Aan de hand van straatkapelletjes, beelden, kerken en kapellen met de daarbij behorende verhalen en legendes.

 

Reserveren
Aanmelden via info@vvvoss.nl of telefonisch via 0412-633604. De bijdrage is 5 euro per persoon. De fietstocht duurt ongeveer 5 uur. Deelnemers dienen zelf een lunchpakketje en drinken mee te nemen. Onderweg zijn er diverse korte stops. Er zal in de middag een pauze worden gehouden op een terras, consumpties zijn voor eigen rekening.