St. Annafeest

<<

 In Koolwijk wordt zondag 29 juli de feestdag van Sint Anna gevierd. Dit is traditiegetrouw een openluchtmis. Buiten wordt alles door het buurtschap klaar gezet. De kiosk wordt opgebouwd en gezellig gemaakt met mooie bloemen uit de tuinen van de buurtbewoners, zodat iedereen zondag weer een mooi plekje heeft naast de kapel onder de bomen. Het kapelbestuur en buurtvereniging De Kolluk nodigen iedereen uit om deze jaarlijkse St. Annafeesten bij te wonen.

eder jaar trekt dit St. Annafeest een groot aantal ‘pelgrims’ die van heinde en verre komen. Velen grijpen deze gelegenheid aan om familieleden of vrienden te bezoeken of te ontmoeten. De buurtvereniging nodigt dan ook iedereen na de Hoogmis uit om een kopje koffie met appelgebak, thee of glaasje te komen nuttigen bij Boer Bens tegenover de parkeerplaats van de Annakapel aan de Berghemseweg in Koolwijk, gelegen tussen Berghem en Herpen.

 

Zaterdag 28 juli wordt om 19 uur een H. Mis opgedragen door Pastoor Spiertz en Pastor Raaphorst. Diaken Lamers doet de preek. Deze vindt plaats in de openlucht. Het parochieel gemengd koor verzorgt de gezangen onder leiding van Gerard Bierman. Zondag 29 juli vormt de plechtige Hoogmis om 11 uur in de openlucht het hoogtepunt van het St. Annafeest. Voorgangers zijn Pastoor Spiertz en Pastor Raaphorst en de preek wordt verzorgd door Diaken Lamers. De muzikale opluistering van de Hoogmis is wederom in handen van het Herpens gemengd koor onder leiding van Bierman.