'Snelheidsmeter met beloning' in Huisseling

<<

 Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont. Deze bijzondere meter doet een tour door Noord-Brabant. Na Helmond en Eerde is het nu de beurt aan Huisseling. Iedereen die zich in de Grotestraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan een ontmoetingsplek voor de Huisselingse gemeenschap. Wethouder Kees van Geffen trapt af op maandag 30 juli om 10 uur, aan de Grotestraat.

De snelheidsmeter die goed weggedrag beloont, staat er tot en met 20 augustus. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter (er is er één) inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is in 2018 en 2019 door heel Brabant te zien.

 

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in negentig procent van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!