Muzikaal Mozaïek op in Overlangel

<<

Tijdens de tweede editie van Muzikaal Mozaïek brengen musici uit de regio op zondag 30 september in de kerk van Overlangel gedurende vijf kwartier licht klassieke muziek. Zowel (koor)zang alsook instrumentaal op viool, trompet, piano en het kerkorgel. Muziek uit de 18de, 19de 20ste en 21ste eeuw. Het concert duurt van 13.30 tot 14.45 uur. Kaartjes kosten 7 euro.

Na het eerste Muzikaal Mozaïek in 2017 heeft de KBO van Overlangel, Neerloon en Keent besloten dit jaar opnieuw zo’n concert te organiseren. Vanaf 13 uur is de kerk van Overlangel open en wordt men ontvangen met muziek van het Smits-kerkorgel, bespeeld door Gerard Bierman.

Op 30 september om 13.30 uur opent Forte Vicante het concert. Forte Vicante is het koor van Overlangel, Neerloon en Keent, gedirigeerd door Ada. Het koor wordt begeleid door pianist Thomas Saedt. Sanne Giezen uit Overlangel speelt solo op trompet een werk van Erik Vloeimans. De violisten Iris van Nuland en Lola Pansier spelen samen meerdere werken waaronder de vioolpartijen uit het Dubbelvioolconcert van J.S. Bach, samen met Thomas ook drie stukken van Shostakovich, en een deel uit Vieuxtemps, vioolconcert nr. 5. Thomas Saedt speelt zelf solo een stuk van Brahms (Fantasien Op. 116 nr. 6). MarieChristien Verstraten brengt de zang weer terug in het concert, zij zingt twee liedjes. Forte Vicante, met begeleiding van de andere muzikanten, sluit het concert af. Na het concert is er gratis koffie en thee.

 

Er zijn slechts 100 kaarten beschikbaar à 7 euro. De verkoop begint op 15 augustus bij J. Reijs (06-14519663), F. van Dongen (06-21996910) en bij de kringloopwinkel in Overlangel.