Concert in kerk Neerloon

<<

Op zondag 16 september om 16 uur verzorgen organist Ton van Eck uit Den Haag en fagottist Frans Berkhout uit Amstelveen een concert in de parochiekerk van Neerloon. 

Ton van Eck is organist van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem en Frans Berkhout maakte deel uit van tal van kamermuziekensembles. Hij werkte onder meer mee met het Nederlands Kamerorkest, het Concertgebouworkest, het Combattimento Amsterdam en het Orkest van de 18e eeuw.
In Neerloon brengen Ton van Eck en Frans Berkhout een afwisselend programma ten gehore met werken uit de barok van onder anderen Antonio Vivaldi, Narcis Casanoves en François Devienne. Ook een verrassende moderne compositie van Guy Bovet is op het orgel te horen.

Het historische orgel in de kerk van Neerloon leent zich uitstekend voor dit programma. Het werd in 1845 gebouwd door de beroemde orgelbouwer F.C. Smits uit Reek en staat bekend om zijn intense en vitale klank. De organisatie van het concert in Neerloon is in handen van de Orgelkring F.C. Smits. Entree is gratis.