Duo-voorzitterschap bij Herpinia

<<

De bestuursorganisatie bij Herpinia is onlangs gewijzigd. Met ingang van september 2018 werkt de vereniging met acht bestuursleden en twee voorzitters: Ad van der Velden (63) en Arnold Siebers (62), beiden erelid van de Herpense voetbaltrots en Herpinianen pur sang. Van der Velden was sinds oktober 2017, toen Willy van Griensven om gezondheidsredenen stopte als preses, al waarnemend voorzitter van Herpinia. Nu krijgt hij dus versterking van Arnold ‘Ontje’ Siebers.

Waarom kiest Herpinia voor een duo-voorzitterschap?
Arnold: "Ik was al een halfjaartje aan het sparren met Ad en hielp hem op de achtergrond al mee. Ad wilde eigenlijk een stapje terugdoen en vice-voorzitter worden, maar ik wilde heel graag met hem samenwerken. Twee kunnen meer dan één. In deze constructie kunnen we allebei onze sterke punten benutten, dat is het beste voor Herpinia.”

Siebers is niet bang voor problemen met twee kapiteins op het schip. “Nee, totaal niet. Wij willen beiden maar één ding: het beste voor Herpinia. Wij komen er altijd op een goede en gezonde manier uit, daar ben ik van overtuigd. En anders hebben we nóg acht bestuursleden hè. Maar Ad en ik hebben hier allebei een goed gevoel over.”

Hoe ziet de taakverdeling eruit?
Arnold: “Ik zit de vergaderingen van het dagelijks- en hoofdbestuur voor, ga als intern aanspreekpunt fungeren voor de bestuursleden seniorenvoetbal en ben verantwoordelijk voor de kantinezaken en sponsoring/commercie. Ad is op zijn beurt de contactpersoon voor de gemeente, KNVB en andere voetbalclubs en fungeert als aanspreekpunt voor de bestuursleden jeugdvoetbal. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie en behoren zaken als het sportpark, de gebouwen en materialen tot zijn takenpakket.”

‘Uniek’
Hoewel Herpinia al 90 jaar bestaat gingen maar vier personen Ad & Arnold voor als voorzitter van de vereniging. “Slechts vier voorzitters in negentig jaar, dat is uniek”, stelt Arnold. “Antoon Ploegmakers was de eerste, die is meer dan een halve eeuw voorzitter geweest. Daarna kwamen Tiny van Boekel, Willem van Hoogstraten en Willy van Griensven. Mooi is dat ik met alle vier nog in het bestuur heb gezeten.”