Beeldhouwer Ties Lowes en schilder Else van der Sloot exposeren samen in de Heemkamer in Herpen. Hun kunstwerken zijn op zondag 10, 17 en 24 april en 1 mei van 12 tot 17 uur te bewonderen aan de Rogstraat 12. De exposities worden georganiseerd door Herpen in Woord en Beeld.In 2006 heeft Lowes voor het eerst in Herpen geëxposeerd. Dat was in de oude brandweerkazerne, in het kader van de onthulling van het reliëf 'de brassband'. Op dat moment bestond deze Herpense band 75 jaar. Nu, tien jaar later, exposeert de artiest weer hier. Met hetzelfde plezier in hetzelfde gebouw. Alleen heet de tentoonstelling nu anders.
Lowes werkt voornamelijk in brons, meestal figuratief. De laatste tijd werkt hij ook vaak met staal. Door de toevallige vervormingen van het metaal, ontstaan bij samenvoeging steeds verrassende vormen. Dit abstractere werk wordt tentoongesteld. Inspiratie put hij vooral uit mensen in beweging. Zijn werk drukt dan ook zijn belangstelling voor de expressieve mens uit, met name in zijn werken in brons. In steen is een ontwikkeling zichtbaar naar het meer gestileerde werk.
Van der Sloot beheerst verschillende technieken in allerlei materialen zoals olieverf, acrylverf, aquarel, pastel en mengtechnieken daarin. Eén van haar specialiteiten is het onderwerp portret, waarbij zij niet alleen het uiterlijk van de geportretteerde maar vooral ook zijn/haar uitstraling probeert te treffen, wat de tekening vaak weer een extra dimensie geeft. Ook kan ze met gebruik van foto's overledenen levensecht op het doek of papier zetten.
Van der Sloots vrije werk kenmerkt zich door een krachtige toets, ongeacht het materiaal, en vooral de dynamiek van de lijnen en vlakken geven het eindresultaat een levendige en dynamische uitstraling. Af en toe maakt ze een 'uitstapje' naar abstract werk, maar haar voorkeur gaat toch meest uit naar expressief figuratief werken.
Sinds een jaar maakt Van der Sloot ook driedimensionale portretten in keramiek. Dit doet zij tevens in opdracht. Het portret kan dan in brons of een composiet gegoten worden indien gewenst.